Eyebrows/Eyelashes problem

Discussions about MakeHuman and Blender. It is ok to ask for general Blender support here, even if it isn't directly related to MakeHuman

Eyebrows/Eyelashes problem

Postby kingofnoodles5 » Wed Jul 08, 2020 9:46 pm

I'm new with this. When I imported my model, the eyelashes and eyebrows were solid. Basically 1 color, no transparency. Can someone help me?
Note: I'm using Blender 2.82.
Last edited by kingofnoodles5 on Thu Jul 09, 2020 11:58 pm, edited 1 time in total.
kingofnoodles5
 
Posts: 12
Joined: Wed Mar 11, 2020 12:18 am

Re: Eyebrows/Eyelashes problem

Postby loki1950 » Thu Jul 09, 2020 12:25 am

Not very much info here like how are you importing into blender if .dae or fbx you will have issues with materials they are detailed in the wiki the "Docs & FAQ" link in the header,mhx2 does a much better job of export/import.

Enjoy the Choice :)
my box::HP Envy i5-6400 @2Q70GHzx4 8 Gb ram/1 Tb(Win10 64)/3 Tb Mint 19.2/GTX745 4Gb acer S243HL K222HQL
Q8200/Asus P5QDLX/8 Gb ram/WD 2Tb 2-500 G HD/GF GT640 2Gb Mint 17.3 64 bit Win 10 32 bit acer and Lenovo Ideapad 320-15ABR Win 10/Mint 19
User avatar
loki1950
 
Posts: 1142
Joined: Thu Dec 18, 2014 6:27 pm
Location: Ottawa,Ontario

Re: Eyebrows/Eyelashes problem

Postby MTKnife » Thu Jul 09, 2020 5:03 pm

Try setting them as transparent in Blender. I know I've always had to do this, though I haven't used the latest version of the importer yet.
MTKnife
 
Posts: 296
Joined: Tue Sep 01, 2015 5:22 am

Re: Eyebrows/Eyelashes problem

Postby kingofnoodles5 » Thu Jul 09, 2020 11:59 pm

loki1950 wrote:Not very much info here like how are you importing into blender if .dae or fbx you will have issues with materials they are detailed in the wiki the "Docs & FAQ" link in the header,mhx2 does a much better job of export/import.

Enjoy the Choice :)

I used FBX.
kingofnoodles5
 
Posts: 12
Joined: Wed Mar 11, 2020 12:18 am

Re: Eyebrows/Eyelashes problem

Postby loki1950 » Fri Jul 10, 2020 1:23 am

Our fbx exporter is not that good if you need fbx later in your tool chain use the blender exporter as they have a link with fbx's owners Autodesk use mhx2 to move from makehuman to blender.

Enjoy the Choice :)
my box::HP Envy i5-6400 @2Q70GHzx4 8 Gb ram/1 Tb(Win10 64)/3 Tb Mint 19.2/GTX745 4Gb acer S243HL K222HQL
Q8200/Asus P5QDLX/8 Gb ram/WD 2Tb 2-500 G HD/GF GT640 2Gb Mint 17.3 64 bit Win 10 32 bit acer and Lenovo Ideapad 320-15ABR Win 10/Mint 19
User avatar
loki1950
 
Posts: 1142
Joined: Thu Dec 18, 2014 6:27 pm
Location: Ottawa,Ontario


Return to Blender

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest