Page 1 of 1

Broken .stl File

PostPosted: Sat Feb 02, 2019 1:05 am
by BixGlant
When I export a mesh that I have modified is never seems to be complete. I want to make a 3D print. When I load my model into the Slicing software it always has missing pieces.
For example a man with no chest. I couldn't find any info on this condition in the FAQ. I am very new and at a loss as to what is wrong. Somebody, please help

Re: Broken .stl File

PostPosted: Sat Feb 02, 2019 4:25 am
by loki1950
You should get better results by exporting to blender first then using blender's .stl export as I believe it is much more mature than ours but not having a 3D printer myself I can not verify this a few of our members have done so they hopefully chime in.

Enjoy the Choice :)

Re: Broken .stl File

PostPosted: Sun Feb 03, 2019 2:15 am
by RobBaer
A random idea is to check geometry | clothes and make sure to uncheck "hide faces under clothes"

Re: Broken .stl File

PostPosted: Mon Feb 04, 2019 7:42 pm
by punkduck
We had a problem #1153 which was fixed somewhen in the past.

When I changed the code of stl-exporter to work correctly with triangles I saw exactly the same problem. Parts of the stl geometry were simply missing, especially when it was called with additional assets (clothes). I had an official version running, the fix was done after the release I loaded as far as I know. In the new version it is fixed.

For a quick workaround you can change that also for the current release, using the appended file also triangles are supported correctly:

in "plugins" directory change

9_export_stl/mh2stl.py

to my version:

mh2stl.py
(5.14 KiB) Downloaded 104 times


(please make a copy of the original file before ...). I hope this helps ...

Re: Broken .stl File

PostPosted: Wed Feb 06, 2019 1:28 am
by MTKnife
BixGlant wrote:When I export a mesh that I have modified is never seems to be complete. I want to make a 3D print. When I load my model into the Slicing software it always has missing pieces.
For example a man with no chest. I couldn't find any info on this condition in the FAQ. I am very new and at a loss as to what is wrong. Somebody, please help



Which slicer? I recently ran across an object that wouldn't work in Slic3r, but was just fine in Cura.