Getting started - installation hiccup

If you have problems understanding something or getting started, ask here

Moderator: joepal

Getting started - installation hiccup

Postby jeffspur » Sun Feb 03, 2019 10:14 pm

I am a brand-new MakeHuman user, so please bear with me.

I have installed MH v1.2.0a2 using the link posted in the Wiki and synchronized the asset DB. In the Modeling tab, I have the Macro and Category menus to the right and left of where I presume a grid and base mesh should be. Instead, all there is is a white box. I've checked my graphics card and it seems to be working properly, so I don't know where to go from here. Am I missing something in the installation or setup?

I am operating in Windows 10 with an AMD Radeon 6 graphics card.

I would really appreciate any help or advice.

Thanks!

Jeffspur
jeffspur
 
Posts: 2
Joined: Sun Feb 03, 2019 9:50 pm

Re: Getting started - installation hiccup

Postby RobBaer » Mon Feb 04, 2019 2:06 am

This is a known issue with your graphics card. Depending on your technical skill, there is a work-around that has worked for several individuals. It does involve editing some source code.

See mr_tuwan post here. viewtopic.php?f=3&t=16862#p47094

Of course, you are trying an alpha version. You should have better luck with the 1.1.2 release version http://www.makehumancommunity.org/conte ... loads.html
User avatar
RobBaer
 
Posts: 897
Joined: Sat Jul 13, 2013 3:30 pm
Location: Kirksville, MO USA

Re: Getting started - installation hiccup

Postby jeffspur » Mon Feb 04, 2019 8:24 pm

Thanks, RobBaer. I'm up and running now. I really appreciate your help.
jeffspur
 
Posts: 2
Joined: Sun Feb 03, 2019 9:50 pm


Return to Newbies

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest